• Arh. Octavia POPEEA

    Guest Speaker at RIFF conference, Oopy Arhitectura
    Architect, OOPY Architectura, Romania
    PROJECT: Delta Boutique and Carmen Silva Resorts, Crisan, Romania
    PRIZE: XIV WORLD TRIENNIAL OF ARCHITECTURE “INTERARCH`2015” Sofia, Special Prize of the Mayor of Burgas – a plaque of honor, Interarch Silver Medal and Honorary Diploma
     

    Proiectul premiat la Interarch 2015, prezentat la RIFF București

    Proiectul „Delta Boutique & Carmen Silva Resort” distins în cadrul Trienalei de arhitectură de la Sofia cu Medalia de Argint-Interarch 2015 și cu Premiul Special al Primarului din Burgas, va fi prezentat la RIFF ediția 2015.

    Expo Conferința Internațională RIFF dedicată Acoperișurilor, Fațadelor, Izolațiilor are loc la București în perioada 26-27 octombrie 2015, la Radison Blu Hotel.

    Proiectul prezentat de arh. Octavia Popeea, reprezentant al biroului de arhitectură OOPY Arhitectura a fost nominalizat în acest an și la Anuala de Arhitectură, la secțiunea arhitectură socio-culturală.

    Ce reprezintă proiectul „Delta Boutique & Carmen Silva Resort”?

    Proiectul constă într-un ansamblu de clădiri, în satul Crișan, situat pe Canalul Sulina, în mijlocul Rezervației Deltei Dunării. O provocare a proiectului este reprezentată de respectarea rigorilor urbanistice din zonă. Zonele de cazare și de de recreere se întind pe o suprafața de 1.541 mp ,fiind construite „case din stuf”, cu materiale de construcție și tehnici apropiate de cele din zonă. S-a păstrat arhitectura tradițională, stuful fiind utilizat inclusiv la construcția acoperișului, dar și pentru pereții exteriori. Oopy Arhitectura a fost înființată în urmă cu 12 ani și are ca domenii de activitate arhitectura, urbanismul, restaurarile și amenajările interioare și de design.

    PHOTO GALLERY | Click to see all the pictures